ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

10 Οκτ 2013

Κράτος-Παρακράτος σημειώσατε 1


Φαγώθηκαν οι βορηδολαζαριδοφαήλοι να συγκυβερνήσουν με τη Χρυσή Αυγή. Λογικό. Καρατζαφέρης νούμερο δύο, ειδικά με την πτώση που έχει το Πασόκ, θα ήταν πολύ χρήσιμοι. Αλλά δεν τους βγήκε. Κάτι τα επικίνδυνα ποσοστά της ΧΑ, κάτι οι Πασόκοι που λυσσάξανε μη μείνουν απέξω, κάτι οι ξένοι, του το κόψανε του Σαμαρά το σενάριο. Οπότε είπε και αυτός, αφού δεν μπορεί να πάρει τις βουλευτικές έδρες της ΧΑ, ας πάρει τουλάχιστον τις ψήφους της.


Να και κάτι που δεν πολυσυζητήθηκε: Πως γίνεται οι ψηφοφόροι της ΧΑ, που ήτανε και πολύ οργισμένοι ναούμε, να πηγαίνουν τώρα κατά κύριο λόγο στη... Νέα Δημοκρατία; Πως γίνεται να ωφελείται πρώτα και κύρια η κυβέρνηση από τους σούπερ-αντισυστημικούς αυτούς ψηφοφόρους;
Τόση οργή και απελπισία είχανε του λόγου τους;


Κυβέρνηση-Κορυδαλλός δυο τσιγάρα δρόμος, λοιπόν. Απ' τα ψηλά στα χαμηλά. Σαν καλός παρακρατικός ο Μιχαλολιάκος έπρεπε να το ξέρει. Οι υπηρέτες του συστήματος είναι αναλώσιμοι.


Τουλάχιστον η όλη υπόθεση έβγαλε αρκετά καλά. Και λιγότερα εγκλήματα από τους τραμπούκους από δω και πέρα (ό,τι και να γίνει θα ψιλοχεστούν). Και λιγότερη ευκολία να κάνουν ότι κάνανε (με τα 2-3 εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης, πόσους Ρουπακιάδες προσλαμβάνεις;) Και, το κυριώτερο, λιγότερη διείσδυση στη νεολαία, που πρέπει να μάθει ότι ο χουλιγκανισμός, το μπραβιλίκι και η τσάμπα μαγκιά δεν προσφέρουν τελικά και πολλά πράματα. Δεν είναι και λίγα!

εφημερίδα Ρήξη, Οκτώβριος 2013