ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

2 Δεκ 2011

αι στρατιωτικαί δυνάμεις του Δ΄ Ράιχ

Συνοπτικός, εικονογραφημένος οδη­γός της σιδηρόφρακτης στρατιάς του ενδόξου τετάρτου Ράιχ.
Υπό την διοίκηση του Στρατάρχου Φον Ράιχενμπαχ, έρχεται στην Ελλάδα για να φέρει την ανασυγκρότηση, την πρόοδο και την ευημερία, σύμφωνα με το όραμα της Φράου Μέρκελ για την «Νέα Ευρώπη» του 21ου αιώνα.
Ο πίνακας αυτός προσφέρει μια πρώτη γνωριμία με τις δυνάμεις της αλλαγής και της προόδου. Εμπρός, λοιπόν, για την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε!


ΧΑ-ΣΤΟΥΚΑΦορομπήχτες καθέτου εφορμήσεως. Κάμπτουν το φρόνημα των αντιπάλων με απανωτά φορολογικά χαστούκια.

ΠΑΝΤΣΕΡ Α.Ε.Μηχανοκίνητες ομάδες επιχειρηματιών εισβάλλουν στην ελληνική αγορά αγοράζοντας και «αξιοποιώντας» ό,τι βρουν στο πέρασμά τους.

ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΝ ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝΚαταστρώνει σχέδια επιχειρήσεων και αναλαμβάνει να συντάξει τον νέο χάρτη της Ελλάδας, συντονίζοντας το μοίρασμα ανάμεσα στους Συμμάχους.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (SS)Τραπεζίτες, οικονομολόγοι, διευθυντές, μάνατζερ. Άρτια εξοπλισμένοι, εκπαιδευμένοι και φανατισμένοι, αναλαμβάνουν όλες τις δύσκολες και «βρώμικες» δουλειές (έως και την πρωθυπουργία).

ΑΓΕΛΕΣ «ΛΥΚΩΝ»Ύπουλα Μέσα Μαζικής Υστερίας. Δημιουργούν ζώνη αποκλεισμού από την ενημέρωση, τορπιλίζοντας κάθε σκέψη αντίστασης.

Δρ. ΚΟΜΑΝΤΟΔιανοούμενοι Υπηρεσίας. Εμφανίζονται από το πουθενά για να σπείρουν τον πανικό και την σύγχυση στις γραμμές του αντιπάλου.

ΓΚΕΣΤΑΠΟΈνοπλα τμήματα περιπολούν ανά την επικράτεια εντοπίζοντας σπίτια, καταθέσεις και κάθε περιουσιακό στοιχείο των ιθαγενών.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣΤσαρουχοκίνητες ομάδες ιθαγενών αντιστέκονται στις δυνάμεις του Ράιχ, ψελλίζοντας ασυναρτισίες περί εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Προσκολλημένοι στο χθες, προσπαθούν να σαμποτάρουν το έργο του εκσυγχρονισμού και της προόδου. Να τους αποφεύγετε με κάθε τρόπο.


Πηγή: Τα στοιχεία του παρόντος πίνακα προέρχονται από διάφορα δημοσιεύματα της Καθημερινής, των ετών 1941-1944 και 2009-2011

περιοδικό Άρδην, τ.87, Νοέμβριος 2011

2 σχόλια:

  1. Και το όνομα του επάρχου της Ελλάδας καθόλου τυχαίο:ΡΑΙΧενμπαχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξαιρετικό Νικόλα, ειδικά τα φορομπηχτικά καθέτου εφορμήσεως. Μόνο μην πάρει χαμπάρι την ανάρτηση η Λάμια της Καγγελαρίας γιατί θα σου βάλει ειδικό φόρο για το κάθε πίξελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή