ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

27 Ιουλ 2010

περί αναδημοσιεύσεων

Ως γνωστόν, το ιστολόγιο τούτο δεν διαθέτει κάποια «πολιτική αναδημοσιεύσεων». Προσπαθεί (και ελπίζω, που και που, να τα ψιλοκαταφέρνει) να μεταδώσει γέλιο, σάτιρα, προβληματισμό - πράγματα, δηλαδή, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται εμπόρευμα. Έτσι, λοιπόν, κάθε αναδημοσίευση είναι επιτρεπτή, αλλά και επιθυμητή.

Από την άλλη, προβληματίστηκα αρκετά, όταν είδα το «φιδάκι ΙΚΑ», όχι σε κάποιο συνάδελφο μπλογκ, αλλά πρωτοσέλιδο σε κάποια καθημερινή σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Από την μία μου κάνανε διαφήμιση, από την άλλη δεν ζητήσανε την άδειά μου. Άλλο μπλογκ, άλλο διακίνηση ιδεών, άλλο επιχείρηση και κερδοσκοπία. Επιπλέον, το φιδάκι ΙΚΑ έχει ήδη δημοσιευθεί σε εφημερίδα, στη Ρήξη, οπότε τίθεται και θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Επειδή ένιωσα λίγο αμήχανα με το όλο θέμα, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να προβληματιστώ. Περιορισμούς στη διακίνηση των σκίτσων μου δεν θέλω να βάλω, οπότε θα περιοριστώ σε μία γενική παραίνεση:

Επιτρέπεται κάθε αναδημοσίευση, αρκεί να είναι συμβατή με το σύνολο των αρχών και αξιών που ο λαός ορίζει ως «τσίπα».

3 σχόλια:

  1. min se halaei giati eheis logotipo xilapetres.blogspot.com sto kato meros tou skitsou...opote sinehise etsi apla na vazeis logotipo se kathe skitso kai tha eheis tsampa diafimisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γνώμη μου είναι ότι όταν εργασία σας προβάλλεται κάπου (και μάλιστα ολοσέλιδα στην πρώτη σελίδα), που από εκεί κάποιος βγάζει χρήματα (η Ελεύθερη Ώρα πωλείται αλλά έχει και διαφημίσεις), τότε μέρος των χρημάτων αναλογούν και σε εσας.

    Στο απαλλοτρίωσα (ελπίζω ότι δεν έχεις αντίρρηση)
    http://kanali.wordpress.com/2010/07/29/snake-ika-deluxe-edition/


    Κανάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαράς τα λεφτά ποθ θά'βγαλε η Ελεύθερη Ώρα. Από 100 αναγνώστες θα πήγε στους 110. Δε βαριέσαι. Όσον αφορά την απαλλοτρίωση, ευχαριστώ και επικροτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή