ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

23 Σεπ 2010

περί φορτηγατζήδωνΤο τσίρκο του ηλίθιου Αμερικάνου αποφάσισε, τελικώς, την οριστική ρύθμιση του κλάδου των μεταφορών. Είναι προφανές, ότι στη προσπάθεια εξαφάνισης της μεσαίας τάξης, οι φορτηγατζήδες αποτελούν πρόβλημα. Η κυβέρνηση του ΔΝΤ, βρήκε τη λύση, ώστε, και τους ξένους επιχειρηματίες να ικανοποιήσει, και να μην εξαφανίσει τελείως τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες του κλάδου. Οι μεταφορές θα χωριστούν σε δύο κομμάτια:

Οποιοσδήποτε τομέας των Μεταφορών τυγχάνει να είναι κερδοφόρος, περνάει αυτομάτως στην δικαιοδοσία των πολυεθνικών, κατόπιν σχετικής επιδοτήσεως. Τα νέα Φορτηγά υποχρεούνται να φέρουν διακριτικά σημαιάκια του ΔΝΤ.

Φορτηγά του ΔΝΤ μεταφέρουν το καινούριο απόκτημα του Υπ. Προ. Πο. (Υπουργείο Προστασίας του Πολιτικού), το ειδικό «Όχημα Συνετισμού Διαδηλωτών»

Οι ασυνείδητοι φορτηγατζήδες που, κόντρα στο συφέρο της χώρας, θα αρνηθούν να γίνουν υπαλληλάκια των πολυεθνικών, μπορούν να βγάλουν άδεια για φορτηγό ειδικής χρήσεως, με τις εξής αρμοδιότητες:

Α) Μεταφορές Μπάζων.

Οι φορτηγατζήδες κάθε Δήμου θα κάνουν περιπολίες στους δρόμους και θα μαζεύουν όλα τα μπάζα των δημοτών. Στο τέλος της εβδομάδας θα πληρώνονται από το Δήμο με κουπόνια για το τοπικό τυροπιτάδικο.

Δημοτικό φορτηγό μεταφοράς μπάζων

Β) Οικολογικές μεταφορές.

Με τα νέα πράσινα φορτηγά της κυρίας Μπιρμπίλη. Οι άδειες θα είναι τσουχτερές, καθότι τα φορτηγά αυτά δεν καίνε βενζίνη, και έτσι οι κάτοχοί τους δεν συμβάλουν όσο πρέπει στην φοροεισπρακτική προσπάθεια του κράτους.

Το Πράσινο φορτηγό

Γ) Μεταφορά κυβερνητικής προπαγάνδας.

Σε συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε., ειδικά φορτηγά θα μεταφέρουν φυλλάδια, αφίσες, dvd με τηλεοπτικές εκπομπές, τον Χατζηνικολάου και άλλα όργανα κυβερνητικής προπαγάνδας. Αντί για χρήματα, οι φορτηγατζήδες θα αποκτούν κάρτα μέλους του Πασόκ και δωρεάν είσοδο στα στούντιο του fame story.

Φορτηγό μεταφοράς προπαγάνδας

Δ) Μεταφορά τουριστών ΔΝΤ.

Με τη χρεωκοπία της χώρας και την έξοδο από το ευρώ, θα μπορούν επιτέλους τα 18χρονα εγγλεζάκια να κάνουν πιο εύκολα τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Με αίσθημα ευθύνης, οι φορτηγατζήδες, θα μπορούν, εθελοντικά βέβαια, να φιλοξενούν στα φορτηγά τους τους τουρίστες και να τους δείχνουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Βέβαια οι τουρίστες θα μένουν σε all inclusive ξενοδοχεία πολυεθνικών, οπότε δεν θα αφήνουν φράγκο στη χώρα, αλλά… μήπως υπάρχει καλύτερη πληρωμή από τα καλά λόγια ενός δυτικού τουρίστα για τη χώρα μας;

Πατριώτης φορτηγατζής φιλοξενεί αγέλη ευρωπαίων τουριστών

Ε) Μεταφορές εξαθλίωσης

Κάθε φορά που η πολιτική ελίτ και οι επιχειρηματίες του real estate θα βάζουν στο μάτι κάποια περιοχή, οι τοπικοί φορτηγατζήδες θα μπορούν να αναλάβουν την ταχεία μεταφορά εξαθλιωμένων μεταναστών, ώστε να υποβαθμιστεί η περιοχή και να πέσουν οι τιμές των ακινήτων. Στο ενδιάμεσο θα μπορούν να απασχολούνται part-time από δουλεμπόρους, με την απαραίτητη, βέβαια, άδεια από το κράτος.

Φορτηγό μεταφοράς εξαθλίωσης

ΣΤ) Μεταφορά Παγκάλου.

Ο γνωστός γελωτοποιός και Αντιπρόεδρος, κύριος Πάγκαλος, θα αρχίσει τουρνέ σε όλη τη χώρα με την καινούρια του επιθεώρηση «Μαζί τα φάγαμε – αυτά που δουλέψατε», μεταφερόμενος σε καρότσα φορτηγού με ενισχυμένο σασί. Οι κατά τόπους φορτηγατζήδες θα δηλώνουν διαθεσιμότητα για την μεταφορά του Παγκάλου από χωριό σε χωριό.

ΤΡ.Ο.Μ.ΠΑ. (ΤΡοχοφόρο Όχημα Μεταφοράς ΠΑγκάλου)

3 σχόλια:

 1. Για άλλη μια φορά φοβερός.
  ΔΑΝΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τώρα δεν μπορώ παρά να παραθέσω τα κωμικά στιχάκια σε άπταιστα ψευδο-ιταλικά, τα οποία κυκλοφόρησαν έπειτα από το (καθόλα τραγικό) ναυάγιο του οχηματαγωγού "Hράκλειο" στη Φαλκονέρα, στις 7/12/1966. Όπως πάντα, το τραγικό και το κωμικό αναμιγνύονται:

  "Ατανσιόνε ατανσιόνε!
  Ούνο γκρέκο βαπόρο
  μπουρμπουλιθράρε ντελα Φαλκονέρα.
  Φορτηγάρε σπασάρε μπουκαπόρτα
  καπιτάνο σκαπουλάρε πίσω πόρτα!"

  Οποιοσδήποτε παραλληλισμός με σημερινές καταστάσεις θα είναι τυχαίος; Δε νομίζω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εξαιρετικά όλα τα σκίτσα Νικόλα μου...γέλασα από καρδιάς...να 'σαι καλά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή