ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

19 Δεκ 2012

H κρίση φέρνει τους λαούς πιο κοντά!



Δεν είμαι πια Γάλλος, αλλά Ευρωπαίος 

 Μεγάλες ανακατατάξεις στη Γαλλία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τη φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα. Ένας ένας οι Γάλλοι κροίσοι φεύγουν από τη Γαλλία και εγκαθίστανται σε άλλες χώρες, με μικρότερο φορολογικό συντελεστή. Τελευταίο κρούσμα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος μετακόμισε στο Βέλγιο, ένα τσιγάρο δρόμο από τα γαλλικά σύνορα, για να μην πληρώσει φόρο. Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε: «Ο Ντεπαρντιέ είναι ένας μεγάλος σταρ, όλος ο κόσμος τον αγαπάει σαν καλλιτέχνη. Αλλά το να μετακινηθεί στην άλλη πλευρά τον συνόρων, μόνο και μόνο για να μην πληρώνει φόρους, είναι αξιοθρήνητο». Και ο εκατομμυριούχος σταρ του σινεμά απάντησε: «Σας επιστρέφω το γαλλικό μου διαβατήριο και την κάρτα κοινωνική ασφάλισης, την οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησα. Δεν έχουμε πια την ίδια πατρίδα, είμαι ένας γνήσιος Ευρωπαίος, ένας πολίτης τού κόσμου, όπως με δίδαξε ο πατέρας μου». 

 Έτσι, λοιπόν, ένας ακόμη άνθρωπος της σόου μπιζ είδε το φως το αληθινό και έγινε «πολίτης του κόσμου». Χειραφετήθηκε από τα δεσμά του να ανήκεις σε ένα έθνος, να μοιράζεσαι την ίδια ταυτότητα με άλλους, να συνδέεις την τύχη σου με την τύχη ενός τόπου. Είναι πια ελεύθερος να πάει όλου θέλει (τουλάχιστον όπου έχει χαμηλή φορολογία). Ίσως λοιπόν με την κρίση μπορέσουν οι λαοί να έρθουν πιο κοντά. Και στην Ελλάδα, όλο και πιο πολλοί ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του να είσαι πολίτης του κόσμου. Καταθέσεις στην Ελβετία, μπίζνες στη Γερμανία, διαμέρισμα στο Λονδίνο. Τώρα που το άθλιο, κακορίζικο κρατίδιο που ζούμε διαλύεται, όλο και περισσότεροι Έλληνες ασπάζονται τις αρχές του κοσμοπολιτισμού. Αφήνουν πίσω τους καθυστερημένους Ελληνάρες, με τα σημαιάκια και τα κομποσχοίνια και τα σκυλάδικα και ανοίγουν πλώρη για τας Ευρώπας. Γίνονται γνήσιοι Ευρωπαίοι, χωρίς πατρίδα, όπως ο Ντεπαρντιέ. 

Στον αγύριστο


5 σχόλια:

  1. Άφραγκος πλούσιος22 Δεκ 2012, 1:53:00 μ.μ.

    Όταν κάποιος για να βγει πρωθυπουργός κοροιδεύει τον κοσμάκη λέγοντας ότι θα φορολογήσει τους "κακούς" πλουσιούς πρέπει να περιμένει ότι θα γίνουν αυτά τα πράγματα.

    Ιδίως όταν κατά "τύχη" προσπαθεί να φορολογήσει "μερικούς" πλουσιους και όχι όλους, ή τουλάχιστον όχι αυτούς που τον στηρίζουν.

    Ο κ. Ολάντ να πάει πρώτα να φορολογήσει τις τράπεζες και τους τραπεζίτες και μετά να πάει να φορολογήσει όλους τους "πλούσιους" της υγιούς γαλλικής οικονομίας.

    Και στο κάτω-κάτω πιο πολύ έχει προβάλει τη Γαλλία ο Ντεπαρτιέ παρά η Bank de Paris και η Σοσιετε ζενεραλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε θα μπορούσε κάλλιστα να πει ότι φεύγει για να γλιτώσει τη φορολογία και τελείωσε η υπόθεση. Αλλά να παριστάνει τον «πολίτη του κόσμου» επειδή είναι μεγάλη η φορολογία έχει διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άφραγκος πλούσιος23 Δεκ 2012, 7:00:00 μ.μ.

    Μην το λες, η απάντηση ήταν εξυπνότατη, για να μην μπορούν να του πουν τίποτα οι τραπεζίτες που είναι πίσω από τον Ολαντ (και εν γενει πίσω απο όλους τους σημερινούς πολιτικούς):

    Παγκοσμιοποίηση θέλατε;
    Λουστείτε τη τώρα...

    Και συγγνώμην ρε Νικόλα, αυτό δεν μας λένε από το πρωι ίσα με το βράδυ; Ότι είμαστε πολίτες του κόσμου και φάτε φόρους για το καλό της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ε όχι φίλε, αφού είμαι "παγκόσμιος πολίτης" θα πάω εκεί που είμαι εγώ καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. E, καλά, δε λέω - απλά ανησυχώ ολίγον, καθώς αν φύγουν όλοι να πάνε εκεί που είναι καλύτερα, ποιός θα μείνει εδώ να παλέψει με το θηρίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα εκανε ο Ντερπαντιε και εφυγε... εθνικιστης ειναι? ...χιιχιχιχιχι....
    Εχετε να λουστητε πολυυυυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή