ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

25 Απρ 2010

Είπαμε να το κάνουμε επίσημο...

«Οτι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία

δεν μέν’ η ελάχιστη αμφιβολία,

και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,

ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός

να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.»


(Απόσπασμα από το «Εν μεγάλη ελληνική αποικία 200μ.Χ» του Καβάφη)



Το ακριτικόν Καστελόριζον επέλεξεν ο Κάπο της Ελλάδος Γ. Παπανδρέου, δια να μας αναγγείλει την επισημοποίησην της νέας Κατοχής της χώρας υπό των κυρίων κυρίων προϊσταμένων του. Παλαιότερα στις εκλογές καλούμασταν να εκλέξουμε κυβερνώντες για την χώρα. Με την είσοδο στην Ε.Ε. μας κυβερνούσαν επισήμως οι εκ Δύσεως Προστάτες και εμείς καλούμασταν απλώς να εκλέξουμε διαχειριστή της έξωθεν επιβαλλόμενης πολιτικής. Τώρα πια οι ξένοι αναλάβανε και την ίδια τη διαχείριση της χώρας. Από δω και στο εξής θα καλούμεθα να εκλέξουμε τους... κλητήρες των διαφόρων διαχειριστών, επιτρόπων, τραπεζιτών κλπ.


Και το πράγμα, πιθανότατα, θα χειροτερέψει, μιας και η χώρα διαθέτει τις πλέον ξεφιλισμένες ελίτ της προσφάτου Ιστορίας της... Τόσο η πολιτική ελίτ, όσο και η οικονομική, και κυρίως, η πνευματική... (Παλαιότερα πληρώναν τους προδότες για να ξεπουλήσουν τον τόπο τους και τον λαό τους... Τώρα το κάνουν από μόνοι τους, δωρεάν...)


Για παράδειγμα, το κίνημα - κόμμα - θινκ τανκ - ιδεολογικοί εμπορικοί αντιπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, ονόματι «Δράση» (Μάνος, Ανδριανόπουλος, Νίκος Δήμου και λοιποί δωσίλογοι) πανηγυρίζει....

"Αρκετοί λέγαμε εδώ και χρόνια ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξει η Ελλάδα είναι να έρθει κάποιος Ευρωπαίος επίτροπος και αναλάβει αυτό το έργο μια που μόνοι μας δυσκολευόμασταν."

Ναι, θα αλλάξει, μην ανησυχείτε... Και εσείς, υποθέτω, όταν ζορίζεστε στο κρεββάτι με την σύζηγον, καλείτε τον γείτονα να την πηδήξει, για να σας βοηθήσει...



Τα σκίτσα είναι του Στάθη από το Παρόν (25Απριλίου) και την Φυλλάδα (17 Απριλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου