ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

21 Μαΐ 2010

mind the ΓΑΠ


Όσοι έχουν βρεθεί στο Λονδίνο, θα γνωρίζουν την γνωστή φράση "mind the gap" (προσέξτε το κενό), με την οποία καλείται ο επιβάτης του μετρό να προσέξει το κενό ανάμεσα στον συρμό και την αποβάθρα. Η ίδια προειδοποίηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον δικό μας GAP - ΓΑΠ, με την ατάκα αυτή να τοποθετείται σε διάφορα σημεία του σώματός του, στα οποία ενδέχεται να βρίσκεται κάποιο κενό... (εγώ επέλεξα δύο στην τύχη)


H βασική ενασχόληση του ΓΑΠ, πάντως, είναι η γελοιοποίηση του Έλληνα πολίτη. Πρόκειται, απ' ότι φαίνεται, για το αγαπημένο του χόμπυ. Πώς θα ξεφτιλίσει τον κάθε Έλληνα που πονάει τον τόπο του, κοπιάζει για να ζήσει και διαμαρτύρεται για όσα του συμβαίνουν. Βλέπετε, και τα τρία αυτά στοιχεία του είναι ακατανόητα, έως και απεχθή. Ο ΓΑΠ ποτέ του δεν ένιωσε Έλληνας, ποτέ του δεν χρειάστηκε να εργαστεί και ποτέ του δεν διαμαρτυρήθηκε για όσα τον διατάζουν οι προϊστάμενοί του σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Άγκυρα. Δεν έχει τέτοια βιώματα, ο άνθρωπος, και, καθ' ότι δεν τα καταλαβαίνει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα εξευτελίσει...

ο ΓΑΠ στο Αγαθονήσι, το 2009

ο ΓΑΠ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 2005

ο ΓΑΠ σε πορεία για το ασφαλιστικό το 2008

Μόχθος; Αξιοπρέπεια; Πατρίδα; Αγώνας; Αντίσταση;
Δεν χορταίνει να ξεφτιλίζει κάθε έννοια που της δίνει νόημα και αξία ο λαός. Δεν χορταίνει να δείχνει στον λαό ότι τις έννοιες αυτές τις περιφρονεί.
Τις γελοιοποιεί.
Σπάει πλάκα.
Κάνει χαβαλέ.
Τις έχει χεσμένες.
Και μαζί μ' αυτές και τον λαό που τον ψήφισε.

ΥΓ. Τα σηματάκια του Μπατσόκ και του ΠΑΣΟΚ-Siemens αλιεύθηκαν από το διαδίκτυο. Αν γνωρίζει κανείς τους δημιουργούς να ενημερώσει δια την απαραίτητον κλόπυράιτ αναφοράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου