ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

4 Οκτ 2011

Τάσος Αναστασίου

Αφιερώνουμε την ανάρτηση αυτή στον Τάσο Αναστασίου, λαμπρό σκιτσογράφο, συνεργάτη επί χρόνια της κωλοφυλλάδας του Λαμπρακιστάν Τα Νέα, που απολύθηκε διότι... είχε «αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις»...

Όπως λέει ο ίδιος στην επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ:

Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που ανελλιπώς παραδίδω στη σύνταξη καθημερινά.

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ.Μεμή (διευθυντής των Νέων), κατά την οποία μου ανακοίνωσε την απόφασή του να με απολύσει – ενώ υποστήριξε ότι οι γελοιογραφίες μου δεν δημοσιεύονται… για να συνηθίσω. Ως κύρια αιτία της επικείμενης απόλυσής μου επικαλέστηκε τους συνήθεις οικονομικούς λόγους, στη συνέχεια όμως της συζήτησής μας τόνισε ότι στις τρέχουσες συνθήκες πολιτικής έντασης δεν μπορεί η εφημερίδα να «αντέξει» αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις.

Την συμπαράστασή μας στον Τάσο, και του ευχόμαστε να βρει καινούρια δουλειά σε κάποια άλλη εφημερίδα.


1 σχόλιο: