ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

24 Οκτ 2012

Ο ανθός της ελληνικής νεολαίας


7 σχόλια:

  1. απαπαπα τι είναι αυτά τα πράγματα, σε λίγο θα μας πείτε ότι έχου βάσει οι καταγγελίες του Κουσουμβρή περί σεξουαλικών ανωμαλιών στα κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής ή ότι ένας πρώην χρυσαυγίτης που μετά ήθελε να πάει στο ΛΑΟΣ, δεν τελεσφόρησε η μεταγραφή του γιατί ο "καθαρά χέρια" Μιχαλολιάκος απειλούσε ότι θα δώσει στη δημοσίοτητα ροζ φωτογραφίες του πρώην χρυσαυγίτη. Ντροπή σας κύριε, μάλλον χρηματοδοτείστε από τον Σόρος. Αυτός σας αγοράζει τα πενάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από τον Σόρος ποτέ! Δεν θα έπαιρνα δραχμή. Τσακιστή.
    Από τον Σώρρα, βέβαια, είναι άλλο θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γουστάρεις Τσίπρα, Πολ-Ποτ και Τσαουσέσκου ε Νικόλα;

    Αν δεν γουστάρεις, τι πρακτικό προτείνεις για να καταλάβουμε δηλαδή.

    Αυτή τη στιγμή για το άμεσο μέλλον υπάρχουν δυο επιλογές ή Τσίπρας ή Μιχαλολιάκος.

    Πιστεύεις ότι εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα με το ...ΚΟΕ αντί της ΧΑ;

    Εκτός βέβαια εαν πιστεύεις ότι θα λυθούν τα προβλήματα της χώρας μέσω των συνελεύσεων της "άμεσης δημοκρατίας" στις ...γειτονιές. Οπότε εντάξει, δικαιολογείσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ ανώνυμε δυστυχώς είσαι βαθιά νυχτωμένος. Για το άμεσο μέλλον οι δύο επιλογές δεν είναι αυτές που νομίζεις, αλλά ο Σημίτης και ο Βορίδης, ή κάποια αντίστοιχά τους. Κατ' αναλογίαν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν Έλληνα Γιέλτσιν και έναν Έλληνα Πινοσέτ. Αμφότερες επιλογές καταστροφικές.
    Το πρακτέο είναι προφανές: δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση από την μία μέρα στην άλλη. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν και αν τυχόν βελτιωθούν, αυτό θα πάρει χρόνια.
    Τι κάνουμε; Κοιτάμε να αλλάξουμε τη χώρα μας από συρφετό πασόκων σε κοινωνία ανθρώπων. Ώστε να μπορέσουμε παραμεθαύριο να έχουμε μια καλύτερη επιλογή από αυτές που σου παρέθεσα. Σε αυτό τον δρόμο οι συνελεύσεις των γειτονιών είναι ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα που μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της. Η ΧΑ είναι στον αντίποδα: συμβάλλει στη διάλυση της κοινωνίας, τον φόβο, την επικράτηση του νόμου της ζούγκλας, τον εμφύλιο πόλεμο. Αν εσύ περιμένεις το μαγικό κουμπί (βλέπε: μεγάλο ηγέτη) να σωθεί η παρτίδα, δυστυχώς θα απογοητευτείς και πάλι, όπως απογοητευόταν αυτός ο λαός κάθε φορά που άκουγε τον έναν και τον άλλο ντενεκέ να του τάζει ό,τι ήθελε από το προεκλογικό μπαλκόνι.
    Όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα, είναι προφανές ότι μια διαλυμένη κοινωνία-ζούγκλα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα εθνικό συμφέρον. Αυτό είναι ζήτημα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, δεν λύνεται με χουλιγκανισμό και υστερίες και σβάστικες και πολιτική σκέψη εφηβικού επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημίτης ή Βορίδης... οι ευσεβείς πόθοι των νταβατζήδων...

    Εαν συντηρηθεί με κάποιον μαγικό τρόπο η Ελλάδα οικονομικά στα πόδια της, ναι τότε μόνον μπορεί να επιζήσουν οι νταβατζήδες και τα νταβατζόπουλά τους που αναφέρεις.

    Δυστυχώς όμως για αυτούς και για εμάς, χώρα με 7% ύφεση, 26% ανεργία και 160% χρέος/ΑΕΠ δεν υπήρξε ιστορικά ποτέ.

    Η χρεοκοπία είναι δεδομένη, εκτός βέβαια εαν γουστάρει στους "ξένους" να συντηρήσουν και εμάς και το "νταβατζο-σύστημα" σε ορό.

    Η σειρά θα είναι Τσίπρας και μετά Μιχαλολιάκος.
    Η ολική καταστροφή της χώρας θα συντελεστεί στους λίγους μήνες που θα καθήσει ο μαυριδερός "άριος" στην κυβέρνηση.

    Μοναδική περίπτωση να μην γίνει έτσι είναι να γίνει ...εμφύλιος στο ενδιάμεσο ή να γίνει το παραπάνω που είπα, δηλαδή να μας συντηρήσουν σε κάποια μορφή ζόμπυ οι "ξένοι", πράγμα αμφίβολο εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης και του ότι απέχουμε ως κοινωνία μερικά ...δις μέτρα ακόμα από τον γενικό ξεσηκωμό.

    Όσον αφορά τις συνελεύσεις της γειτονιάς είναι αδύνατον να παραγάγουν κάποιας μορφής πρακτικό αποτέλεσμα. Το μέγεθος των σημερινών πόλεων, η ευκολία διασποράς μαύρης προπαγάνδας, η αδιαφορία και η ασθενής κοινωνικοποίηση των σημερινών Ελλήνων είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την επιτυχία του εγχειρήματος.

    Υ.Γ.
    Ελπίζω να κατάλαβες ότι σε "δούλευα", δεν είμαι ΧΑυγίτης, απλώς κοίταξα να δω τι θα απαντήσεις σε ένα βασικό "επιχείρημα" που ακούγεται πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι τους υποτιμάς λίγο τους νταβατζήδες. Σίγουρα θα κοιτάξουν να βρουν ενα Modus vivendi διατήρησης του συστήματος με έναν συνδυασμό καψίματος χαρτιών - φόβου - ψίχουλων για το ποπολο. Η χρεοκοπία είναι όντως δεδομένη και για μένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πτώση και του συστήματος. Μην ξεχνάς ότι η Τουρκία είναι αρκετά πρόθυμη να τσοντάρει στη συντήρηση των παρασιτικών ανώτερων στρωμάτων (να υποκαταστήσει δηλαδή, με τα αναλογα ανταλλαγματα την Ε.Ε.). Μακάρι να σωθεί κάπως το πράγμα, ή μάλλον να κερδηθεί κάποιος χρόνος, μπα και ανασυνταχθεί το κίνημα με κάποιες αξιώσεις παραπάνω.
    Όσον αφορά τις συνελεύσεις γειτονιάς, προφανώς και δεν περιμένουμε θαύματα, ακόμα και η συλλογική ζωή της λαϊκής αστικής γειτονιάς του 50 φαντάζει υπεραισιόδοξος στόχος, αλλά μπορούν σίγουρα να συμβάλλουν σε κάποιο βαθμό στην επαναπολιτικοποίηση των ανθρώπων και την αίσθηση ενός κάποιου «εμείς». Οι ανασταλτικοί παράγοντες που αναφέρεις είναι υπαρκτοί -και όχι οι μόνοι- αλλά αξίζει η προσπάθεια.

    Υ.Γ. Δεν το κατάλαβα, αλλά δεν πειράζει, καλό είναι να παίρνουμε τον ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου που και που. Το συγκεκριμένο επιχείρημα μου θυμίζει το «Τσίπρας ή Σαμαράς», αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει τέτοιες αξιώσεις ο Μιχαλολιάκος. Αν και σε μία διαλυμένη κοινωνία με πλήρη απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, ποτέ μη λες ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nικόλα, θέλεις με αυτό το σκίτσο να πεις κάτι για το πνευματικό επίπεδο του μέσου οπαδού της Χ.Α.; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή