ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

12 Σεπ 2013

Το εύδρομον Πασόκ

Σελίδες Ναυτικής Ιστορίας:
Το εύδρομον Πασόκ

3 του Σεπτέμβρη καθελκύστηκε το πειρατικό πλοίο Πασόκ, η ναυαρχίδα του ελληνικού πολιτικού ναυτικού. Έκτοτε, πέρασαν  τα χρόνια και το σκαρί του γνώρισε πολλές αλλαγές. Τώρα που πλησιάζει η ώρα της απόσυρσης, σας παρουσιάζουμε τις βασικές παραλλαγές που γνώρισε το εύδρομον Πασόκ στο μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι του…


 ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
3 του Σεπτέμβρη, λοιπόν, έφτιαξε ο Αντρέας το καταδρομικό Πασόκ. Με πρόθυμο πλήρωμα άφοβων πειρατών, ξεκίνησε το θρυλικό του ταξίδι για το κούρσεμα του... ελληνικού δημοσίου.



 Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
Πέρασαν τα χρόνια και το καράβι είχε παλιώσει. Ο Σημίτης ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό του. Το νέο, υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο Πασόκ είχε μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και κάλυπτε κάθε είδους επιχειρήσεις (δημόσιες, ιδιωτικές, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.). 



 Ο ΑΘΟΡΥΒΟΣ
Δίπλα του, το υποβρύχιο Άκης. Ειδικό για επικίνδυνες αποστολές, φρόντιζε να ξεγλιστράει απαρατήρητο και να φέρνει κάθε είδους... προμήθειες.



ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ
Στα χέρια του Γιωργάκη, το Πασόκ μετατράπηκε σε Τιτανικό, παρασέρνοντας στον βυθό κάμποσα εκατομμύρια επιβάτες, το κρατικό θησαυροφυλάκιο και τον Τσουκάτο. Ο ίδιος διασώθηκε με κανό.



Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ
Το Πασόκ διέσωσε ο Μπενίτο ο 2ος, μετατρέποντάς το σε μπρίκι. Καλού κακού, όμως, εκτός από καπετάνιος του Πασόκ, κράτησε και τη θέση του λοστρόμου, στο έτερο μεγάλο πειρατικό πλοίο του πολιτικού μας ναυτικού, το θωρηκτό-κρουαζιερόπλοιο Νέα Δημοκρατία.


εφημερίδα ΡΗΞΗ, τ. 94, Σεπτέμβριος 2013


4 σχόλια:

  1. ΒΡΕ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε να λένε οι εμπριμε νεολαίοι της πολ.αν. Οι υπόλοιποι έτσι το γουστάρουμε - Ασπρομαυρο και Ραιτ του δε ποιντ - όπως η παοκάρα.

      Διαγραφή
  2. Μα το Θεό βαρέθηκα αφόρητα να το χρωματίσω!
    Μια βδομάδα το έχω το σκίτσο και όλο έλεγα να το χρωματίσω για το σάιτ και όλο κάτι τύχαινε.

    Είπαμε, θα ξαναβρούμε τη φόρμα μας αλλά σιγά σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραίο μπράβο:)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή