ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

16 Ιουλ 2010

απόψε: ο Καραγκιόζης Τούρκος!

Βάσει αποφάσεως της UNESCO, κατόπιν αιτήματος του τουρκικού υπουργείου πολιτισμού, ο Καραγκιόζης πολιτογραφήθηκε Τούρκος υπήκοος! Για την μεγάλη αυτή επιτυχία, έσπευσαν να συγχαρούν τον Καραγκιόζη διάφοροι επώνυμοι καραγκιόζηδες, όπως οι 300 του Λεω.. -συγγνώμη- του ελληνικού κυνοβουλίου.
Τιμώντας το γεγονός, ξεκινάμε την νέα μας σειρά σκιτσογραφιών υπό τον τίτλον «καραγκιοζιλίκια». Προσοχή! ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό βίο του Πάγκαλου - είναι απλή συνωνυμία.

Δίνοντας τον ορισμό της τραγικής ειρωνίας*, ο χαζός της Μαργαρίτας, που βρίσκεται στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές, δήλωσε: «ας έχουν οι Τούρκοι τον Καραγκιόζη τους και εμείς τον δικό μας».


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Βγενόπουλος ετοιμάζεται να κατοχυρώσει την ονομασία «Karagioz Airlines» για να μην χρησιμοποιηθεί από τουρκικό αερομεταφορέα.
Τις φράσεις «υπερκαραγκιόζης» και «καραγκιόζης με δίπλωμα» έσπευσε να κατοχυρώσει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να κατοχυρώσει το όνομα «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», φοβούμενος τα χειρότερα.


*Τραγική Ειρωνεία: όταν ο ήρωας λέει μια μεγάλη αλήθεια χωρίς να το ξέρει.

8 σχόλια:

  1. ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΣΙΑΝΙΚΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ SPEAKING

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ τα σχεδιάζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καραγκιοζοπαίχτης ποιός είναι δε μας είπες και δεν πάει βρε παιδί μου -καθόλου- το μυαλό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου φαίνεται ότι είναι τελικά πολύ καλύτερο να κατοχυρώσουμε ως χώρα στην UNESCO μα και στη Σοσιαλιστική Διεθνή τη γνωστή -στους παλαιότερους τουλάχιστον- περσόνα "ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ" (θυμάστε καθόλου το σήριαλ Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται;). Οθωμανίζει βέβαια και αυτό, μα είναι πως να το πω...πολύ πιο δροσερό, πιο ντελικάτο, πιο σικ, πιο προχωρημένο... Που να μπλέκεις τώρα με γραφικούς και καμπούρηδες τερατομύτηδες του λαουτζίκου...Βάι βάι βάι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού ξεπουλήσαμε τα πάντα μέχρι τώρα , αυτό μας πείραξε ? Δεν τους γαμάμε μιά και καλή , όλους τους , αυτούς τους Πούστηδοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλη δουλεια! Συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικόλα έγινες και εξώφυλλο βλέπω.
    Υποθέτω ερήμην, Γρηγόρης γαρ.

    http://news247.gr/newspapers/Afternoon/eleftheri_ora/eleytherh_wra.433530.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή