ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

27 Ιουλ 2010

περί αναδημοσιεύσεων

Ως γνωστόν, το ιστολόγιο τούτο δεν διαθέτει κάποια «πολιτική αναδημοσιεύσεων». Προσπαθεί (και ελπίζω, που και που, να τα ψιλοκαταφέρνει) να μεταδώσει γέλιο, σάτιρα, προβληματισμό - πράγματα, δηλαδή, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται εμπόρευμα. Έτσι, λοιπόν, κάθε αναδημοσίευση είναι επιτρεπτή, αλλά και επιθυμητή.

Από την άλλη, προβληματίστηκα αρκετά, όταν είδα το «φιδάκι ΙΚΑ», όχι σε κάποιο συνάδελφο μπλογκ, αλλά πρωτοσέλιδο σε κάποια καθημερινή σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Από την μία μου κάνανε διαφήμιση, από την άλλη δεν ζητήσανε την άδειά μου. Άλλο μπλογκ, άλλο διακίνηση ιδεών, άλλο επιχείρηση και κερδοσκοπία. Επιπλέον, το φιδάκι ΙΚΑ έχει ήδη δημοσιευθεί σε εφημερίδα, στη Ρήξη, οπότε τίθεται και θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Επειδή ένιωσα λίγο αμήχανα με το όλο θέμα, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να προβληματιστώ. Περιορισμούς στη διακίνηση των σκίτσων μου δεν θέλω να βάλω, οπότε θα περιοριστώ σε μία γενική παραίνεση:

Επιτρέπεται κάθε αναδημοσίευση, αρκεί να είναι συμβατή με το σύνολο των αρχών και αξιών που ο λαός ορίζει ως «τσίπα».

4 σχόλια:

 1. Προς το Blog σας
  Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. min se halaei giati eheis logotipo xilapetres.blogspot.com sto kato meros tou skitsou...opote sinehise etsi apla na vazeis logotipo se kathe skitso kai tha eheis tsampa diafimisi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γνώμη μου είναι ότι όταν εργασία σας προβάλλεται κάπου (και μάλιστα ολοσέλιδα στην πρώτη σελίδα), που από εκεί κάποιος βγάζει χρήματα (η Ελεύθερη Ώρα πωλείται αλλά έχει και διαφημίσεις), τότε μέρος των χρημάτων αναλογούν και σε εσας.

  Στο απαλλοτρίωσα (ελπίζω ότι δεν έχεις αντίρρηση)
  http://kanali.wordpress.com/2010/07/29/snake-ika-deluxe-edition/


  Κανάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χαράς τα λεφτά ποθ θά'βγαλε η Ελεύθερη Ώρα. Από 100 αναγνώστες θα πήγε στους 110. Δε βαριέσαι. Όσον αφορά την απαλλοτρίωση, ευχαριστώ και επικροτώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή