ξύλα πέτρες και τσαλιά καμμένα, ήτοι σκίτσα, σκέψεις και σχόλια του Νικόλα

13 Φεβ 2011

οδηγίες προς εξεγερμένους

καταλάβατε, ή να κάνω και κακά;

περισσότερες οδηγίες εδώ

12 σχόλια:

  1. Εθνικιστές ιθαγενείς ... Και ούτως ή άλλως αυτή η σημαία, χρωματικά και μόνο, είναι απείρως πιο διεθνιστική από τη δικιά μας

    herrk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γουστάρεις ασπρομαυροκόκκινη; Καθιερώθηκε στις αραβικές χώρες τη δεκαετία του 50, με τον αγώνα των Αράβων εναντίον της δυτικής αποικιοκρατίας. Επιπλέον έχει τον αετό του Σαλαντίν, αν και προηγουμένως ήταν πιο διεθνιστική - είχε το γεράκι, που είναι για τους Άραβες κάτι σαν τον δικέφαλό μας. Βέβαια, αν βάζαμε στη σημαία μας το δικέφαλο, δεν νομίζω να μας λέγανε διεθνιστές :) ... Kαι πιο πριν είχανε αστέρια - τότε που προσπάθησαν με τη Συρία να κάνουν την παναραβική ομοσπονδία.
    Αλλά πρέπει να πούμε ότι είχαμε και εμείς τις ασπρομαυροκόκκινές μας! Η μία του Ρήγα, που προόριζε για την βαλκανική «αυτοκρατορία» του μία με τρείς ρίγες κόκκινο-άσπρο-μαύρο και στη μέση το ρόπαλο του Ηρακλή και τρείς σταυρούς.
    Και η άλλη του Υψηλάντη, ίδια, αλλά αντί για ρόπαλο είχε από την μία τον Φοίνικα (διαχρονικό έμβλημα που συμβολίζει την αναγέννηση. Το χρησιμοποίησαν και ο Καποδίστριας, ο Πάγκαλος, η κυβέρνηση του βουνού και η Χούντα, οπότε και μας τελείωσε σαν έμβλημα...!). Στην πίσω πλευρά είχε το σταυρό και έλεγε εν τούτω νίκα, ενώ στο Δραγατσάνι, αντί για σταυρό είχε τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη. Με λίγα λόγια οι σημαίες του Ρήγα και του Υψηλάντη συνδυάζανε χρώματα και σχήμα από την Ευρώπη και το Διαφωτισμό με θέματα από την αρχαία Ελλάδα (ρόπαλο, φοίνικας) και το Βυζάντιο (σταυρός). Και άσε τους δυτικολάγνους φραγκοπασσαλειμένους Βερέμηδες να βράζουν στο ζουμί τους!

    Τώρα που το λες, μου έδωσες ιδέα για αρθράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Νικόλα.
    Εξαιρετική η ανάλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου ρε Νικόλα. Τρομερό το δυνάμει αυτοκόλλητό σου.
    Φιλιά από το ΒΟρρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο, μπράβο φοβερή ανάλυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να'σαι καλά ρε φίλε!Πάλι καλά που υπάρχεις κι εσυ και διευρύνεις τους πνευματικούς μας ορίζοντες!
    Φιλιά από Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστώ, και σε Βορρά και Νότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ιστολόγιον περιέπεσεν σε αργίαν: προς τί;
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τώρα με το μνημόνιο σήκωσε μπαϊράκι η έμπνευσή μου και κατέβηκε σε απεργία διαρκείας! τι την ήθελα και γω την παρέα με τους αριστεριστάς;! τρέχω τώρα να της τάξω επιδόματα και εφ'άπαξ, μπα και επιστρέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μισίρι, Τούνεζι και Μπαρμπαριά = " άκου χτύπο στα Χανιά, άκου τον και ΄δω κοντά "
    που λεέι κι ο λόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα κι εσύ, δεν ήξερες, δε ρώταγες; Τέλος πάντων, επειδή εμείς οι "δεξιοί" είμαστε καλοί άνθρωποι, στου στέλνω αυτό κι εύχομαι να βοηθήσει :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=HWsticAi51g

    ΑπάντησηΔιαγραφή